زیبایی

زیبایی‌شناسی در فرهنگ و هنر دستی ایرانی

به گزارش مجله بروز شو وقتی صحبت از زیبایی شناسی می شود. قطعا نام کشور ایران بر سر زبان ها می آید و این اتفاق به خاطر گذشته ما ایرانی ها است. از معماری ایرانی، شاعر ها، فرش و گلیم و … هرچه بگیم کم گفتیم. ترکیب فضا و رنگ و… در ایران زبان زد خاص و عام است. زیبایی شناسی در دوران قبل و بعد اسلام و حکومت به حکومت به ما ایرانی ها به ارث رسیده. و هیچکدام از این اتفاقات باعث نشده این نقل سینه به سینه از یاد ها فراموش شود.

کشور پهناور ما، ایران، سرزمینی است که علاوه‌بر جاذبه‌های تاریخی زیبایی که دارد، ملیت و قومیت‌های مختلفی را در هر شهر جای‌ داده است. هر شهر، هر روستا و هر نقطه‌ی آن ریشه‌ای در فرهنگ، هنر و آداب‌ و رسوم گذشته دارد. به همین دلیل تنوع صنایع‌ دستی در کشور ما بسیار بالاست و دریچه‌ای به‌سوی فرهنگ مردمان این مرز و بوم است. نمی‌توان تمام زیبایی‌های صنایع‌ دستی و زحمت دنیای پشت آن، عشق و هنری که برای ساخت آن به کار می‌رود را در یک مقاله جا داد.

فیروزه کاری، میناکاری، انگشتر سازی، و… صنایع دستی با ارزشی هستند که در کنار هنر فرش ایرانی می توانند برای دنیا حیرت آفرین باشند. حس زیبایی شناسی هر فرد با تماشای یکی از این هنر ها به وجد می آید و از خود بی خود می شود. مگر می شود فرش دست باف ایرانی را دید و عاشق آن نشد. مگر می شود انگشتر فیروزه نیشابوری در دست داشت و کسی ساعت ها به شما خیره نشود.

حس زیبایی شناسی در شعر پارسی

حافظ شیرازی می فرمایند:

اگر ان ترک شیرازی به دست آرد دل ما را

به خال هندویش بخشم سمرقند و بخارا را

بده ساقی می باقی که در جنت نخواهی یافت

کنار آب رکن آباد و گلگشت مصلا را

فغان کاین لولیان شوخ شیرین کار شهرآشوب

چنان بردند صبر از دل که ترکان خوان یغما را

ز عشق ناتمام ما جمال یار مستغنی است

به آب و رنگ و خال و خط چه حاجت روی زیبا را

من از ان حسن روزافزون که یوسف داشت دانستم

که عشق از پرده عصمت برون آرد زلیخا را

…. ادمه دارد

سخن آخر

علی‌رغم هنر و خلاقیت بسیاری که در این فرهنگ و هنر به کار می‌رود، زحمت بسیاری در پشت هرکدام از این آثار هنری نهفته است. آشنایی با فرهنگ و هنر ایران همچون سفری به گذشته است و ما را بیشتر با هنر و خلاقیت ایرانی آشنا می‌کند. حس زیبایی شناسی هر فرد او را به سمت هنر ایرانی می کشاند تا جایی که من خودم حس می کنم به جای مجله بروز شو باید دنبال مجله ای با موضوع گذشته شو باشیم(خنده تلخ) تا ارزش هنر و فرهنگ ایرانی و پارسی بیشتر حفظ شود.

در پایان از همه علاقه مندان به هنر و فرهنگ ایرانی خواهشمندیم در صورت علاقه می توانند به ما پیام دهند تا مقالاتشان با موضوع هنر و فرهنگ ایرانی را در سایت مجله بروز شو با نام خودشان بارگزاری کنیم تا بتوانبم در این راستا رد پایی به نیکی از خود به جا بگذاریم.

ایمیل ارسال مطالب:
berozshow.ir@gmail.com

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا